
10 motive pentru care iei în greutate şi resimţi oboseala (vârstei)
Motivul #1: Nu consumi alimentele potrivite, prin urmare organismul tău duce lipsă de grăsimi sănătoase.
Motivul #2: Consumi prea mulţi carbohidrați și alimente bogate în amidon.
Motivul #3: Microbiomul tău intestinal nu este funcţional.
Motivul #4: Suferi de un dezechilibru hormonal.
Motivul #5: Nu faci suficientă mişcare.
Motivul #6: Eşti stresată.
Motivul #7: Nu dormi îndeajuns de mult.
Motivul #8: Apelezi la prea multe medicamente.
Motivul #9: Nu îi oferi organismului doza necesară de nutrienți.
Motivul #10: Îţi lipseşte pasiunea, motivaţia şi / sau sentimentul de apartenenţă la comunitate.
Oboseala, creșterea în greutate sau pierderea memoriei NU sunt semne ale îmbătrânirii. Ştii de ce?
Oamenii tind să înţeleagă în mod eronat înaintarea în vârstă. Cei mai mulţi dintre noi o asociem cu un proces lent şi dureros de deteriorare, pe parcursul căruia luăm în greutate, devenim mai lenţi în reacţii şi gândire, ne confruntăm cu pierderi de memorie, ne îmbolnăvim mai des şi ne recuperăm mai greu, resimţim adesea oboseala, ne pierdem apetitul sexual şi ne confruntăm cu dureri inexplicabile.
Dar nu este neaparat adevărat! Cauza nu este vârsta, ci, mai degrabă, deteriorarea şi disfuncţionalitatea organismului. Iar odată restabilit echilibrul interior şi funcţiile organelor îmbunătăţite, problemele pe care le atribuim vârstei dispar sau, cel puţin, se diminuează semnificativ.
Atunci când le oferim ce au nevoie, corpurile noastre sunt perfect capabile să rămână viguroase şi suple, iar mintea, clară şi ascuţită. Pentru asta, însă, este necesar să descifrăm tainele unui mod sănătos de a trăi, de la nutriţie, somn şi mişcare, până la metode de relaxare. Dacă adăugăm şi pasiunea, motivaţia şi implicarea în comunitate, ne putem bucura de o vitalitate şi bunădispoziţie nebănuite la 40, 50 de ani şi chiar mai târziu.
Problema este că majoritatea dintre noi nu facem asta. Nu acordăm atenţie lucrurilor de care are nevoie organismul nostru şi, prin urmare, consumăm alimentele greşite, ne privăm de orele necesare de somn şi nu îi oferim corpului mişcarea fizică după care tânjeşte. Suntem copleşite de presiunile vieţii, resimţind neîncetat stresul care ne răpeşte vitalitatea şi bucuria de a trăi. În consecinţă, apelăm la medicaţie, fără să ne gândim că, astfel, distrugem abilitatea înnăscută a organismului nostru de a se vindeca, ceea ce conduce la eliminarea substanţelor nutritive esenţiale şi scăderea imunităţii.
În plus, avem tendinţa de a ne lipsi de sprijinul celorlalţi şi de a ne îndepărta de comunitatea care ne face să ne simţim împlinite. Acesta este momentul când funcţiile naturale ale organismului nostru – sistemele complexe de hormoni, nervi şi neuroni, digestia, detoxifierea și imunitatea – încep să se degradeze.
Este inevitabil ca metabolismul nostru să se schimbe pe măsură ce îmbătrânim? Cum putem evita kilogramele în plus?
Este adevărat, corpul se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă, însă ne putem adapta corespunzător acestei etape, ajustându-ne stilul de viaţă, astfel încât să nu ne confruntăm cu kilogramele în plus sau cu senzaţia de îmbătrânire. Asta înseamnă că nu vom mai putea să petrecem ca la 20 de ani, să consumăm zahăr sau să pierdem nopţile, fără să resimţim consecinţele.
Sursa: http://goop.com/how-to-not-look-old-tired/