Skip to content

Cum ajuta dieta la mentinerea conditiei fizice?

Dupa cum este de asteptat, multi dintre iubitorii nostri de sucuri fac des miscare. Printre beneficiile exercitiilor fizice se numara buna dispozitie, o inima sanatoasa, randament sexual sporit si ten...

Dupa cum este de asteptat, multi dintre iubitorii nostri de sucuri fac des miscare. Printre beneficiile exercitiilor fizice se numara buna dispozitie, o inima sanatoasa, randament sexual sporit si ten neted. Dieta si exercitiile reprezinta cheia pentru o viata sanatoasa.

Ni se adreseaza frecvent intrebari de genul „Ce suc sa beau inainte de antrenament?" sau „Care e sucul potrivit dupa terminarea exercitiilor?"

Iata o lista cu fructele si legumele recomandate de noi, ce se pot regasi in retele de sucuri, pentru imbunatatirea conditiei fizice:

Sfecla rosie are nenumarate beneficii care-i conferă statutul de superaliment.

Responsabilă pentru coloritul intens al sfeclei e betacianina, fitonutrient cu proprietati antioxidante, antiinflamatoare si detoxifiante. Sfecla rosie e bogata în potasiu, magneziu, fier, vitaminele A, B6 și C si, mai ales, în acid folic. E adesea asociata cu o vitalitate sporita, cu o mai buna circulație a sangelui și cu scaderea tensiunii arteriale. După ce The New York Times a dezvaluit că unii ciclisti consuma 500 ml de suc de sfecla inaintea curselor pentru viteza si anduranta, datorita aportului crescut de oxigen în zona muşchilor pelvieni, cercetatorii si-au indreptat atentia asupra rolului jucat de sfecla in stimularea performantelor sportive. S-a descorperit ca sportivii care consuma zilnic suc de sfecla aveau rezultate mai bune decat aceia care-l consumau doar inaintea competitiilor sportive. Bea suc de sfecla asa cum ai bea un pahar de vin bun.

Nu-l sorbi dintr-o inghititura, mai ales la inceput, intrucat sucul de sfecla rosie e un detoxifiant puternic si iti poate provoca greata daca il bei prea repede. Mare grija: pateaza!

Legumele cu frunze verzi, precum varza kale, mangold, salata romana și spanac, conțin fier, dar sunt bogate și în vitaminele A și C, cu proprietați antioxidante și cu rol în neutralizarea radicalilor liberi produşi în timpul efortului fizic. Spanacul conține și zinc, ce contribuie la reducerea nivelului de acid lactic, eliminat rapid prin transpiratie.

Castravetele este un bun hidratant datorită concentrației mari de apă și conține electroliți  , inlocuindu-i pe cei pierduti prin transpiratie. O alta sursa de electroliti este apa de cocos, care ajuta la reechilibrarea organismului in urma efortului. Ea conține și lipide naturale, puse la dispoziția organismului pentru o alimentare imediată.

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii şi, prin înlesnirea circulației sangvine, reduce durerile musculare în urma efortului.

Semintele de chia reprezintă o sursă nemaipomenită de Omega-3. Au proprietăti antiinflamatorii si alimenteaza muschii cu proteine in vederea refacerii si a regenerării.

Sarea de Himalaya conţine peste 80 de minerale și de elemente, in special clorura de sodiu, care se pierde în timpul exercițiilor. Datorită continutului bogat de minerale, aceasta sare roz ajuta la refacerea electrolitilor, hidrateaza și previne crampele musculare.

 

Te poti inspira pentru retete din sucurile Juiceit - dieta lichida.

Juiceit Drinkit Loveit!

Select options